Kristillisetpalvelut.fi

{

Ylivieskan seurakunta

Terveystie 11
84100, Ylivieska
etsi kartalta >>

Matkapuhelin: 044 711 8601
Faksi: (08) 411 8698

Yrityksen esittely:

Seurakunnan toiminnasta ja ajankohtaisista asioista voit lukea omilta kotisivuiltamme klikkaamalla tästä.

Seurakunnan tilat:

Kirkkomme on avoinna kesäisin tiekirkkona:

  • 10.6.-20.8. jokaisena päivänä klo 11.00-16.00

    Tietoa kirkostamme:
  • Kirkko valmistui 1786 ja sen suunnittelu Pekka Raudaskoski
  • Alttaritaulun nimeltään ¨Vapahtaja ristillä¨ on maalannut taiteilija S. Wetterhoff-Asp 1897
  • Istumapaikkoja kirkossamme on 700
  • Urut 35 äänikertaa, on valmistanut Kangasalan urkutehdas vuonna 1971

    Seurakuntakoti Maria sijaitsee kirkkotien varrella. Maria rakennettiin vuonna 1964 ja saneerattiin vuonna 1995, jolloin se sai nykyisen nimensä. Vuonna 2008 remontoidussa talossa on seurakuntasali, toimituskappeli, rippukoulusali, kahvio ja keittiö.
    Toimitalo Pietari valmistui entisen Heikkilän pappilan paikalle Terveystielle, Kalajoen rantaan, Ouluntien läheisyyteen lokakuun alussa 2009. Sieltä löytyvät toimitilat seurakunnan kaikille työaloille. Vanha toimitalo Pietari jouduttiin purkamaan kosteusongelmien vuoksi kesällä 2008, jolloin uuden toimitalon rakentaminen tuli ajankohtaiseksi.

    Vuonna 1986 Koskipuhtoon valmistuneessa Suvannon kappelissa on kirkkosai, keittiö, kahvio ja kerhotilat. Kappelin laajennusremontti valmistui alkuvuonna 2006.

    Kappelit ja hautausmaat

    Vuonna 1936 rakennettu Heikkilän kappeli sijaitsee rauhantiellä, hautausmaan keskellä. Kantokylän, Kankaan ja Raudaskylän kylähautausmaat siirtyivät vuonna 1973 seurakunnalle, ja niiden jokaisen yhteydessä on oma kappelinsa. Kirkon ja Suvannon kappeleiden yhyedessä on myös omat hautausmaansa.

    Törmälän luonto- ja virkistyskeskus sijaitsee Löytyllä, Raudaskylä-Sievi tien varrella. Siinä on majoitustilat 67 henkilölle, sekä hyvätasoiset kokoontumis-, sauna ja ruokailutilat.

    Joonaalan kota ja kämppä sijaitsee Huhmarille menevän ulkoilu- ja hiihtoreitin varrella, tyädellisessä erämaaympäristössä. Suomen Ladun ja Seurakunnan ukkopiirin yhteistyönä vuonna 1997 valmistama kota palvelee kaikkia luonnossa liikkujia itsepalveluperiaatteella. Kämppä valmistui vuoden 1999 lopulla ja toimii varausperiaattella pienten ryhmien luontoretkipaikkana. Sinne mahtuu enintään kymmenen yöpyjää kerrallaan.

    Tutustu tarkemmin seurakuntamme toimintaan ja yhteystietoihin kotisivuiltamme. Yhteystiedot löydät tästä linkistä.


  • Mukana

    Suomen Punainen Risti
    Plan Suomi Säätiö
    Pelastakaa lapset ry
    Mannerheimin Lastensuojeluliitto
    Kirkon Ulkomaanapu
    Aimo Tieto Oy

    Design (©) Hi-Vision Oy